RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race ennakko Ahvenistolla
[05.05.2004]
Mika Häkkinen myös mukana

Suomen uudistetun rata-autosarjan Super 2000 Racen kilpailijoita ja kalustoa julkistettiin tänään virallisesti Ahvenistolla testipäivän yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Uudelleen organisoidun sarjan on tarkoitus saada rata-autoilu uuteen nousuun Suomessa. Yleisölle mielenkiintoa tuo myös entisten F1-kuljettajien Mika Häkkisen ja Mika Salon osallistuminen sarjan luokkien osakilpailuihin. Racing Images oli paikalla tutustumassa uuteen sarjaan ja Super 2000 -luokan kalustoon.

[kuvagalleria]

F1-tähdet lisäämässä mielenkiintoa

Aikaisemmin on jo uutisoitu Mika Salon osallistumisesta Super 2000 -luokan kahteen Ahveniston osakilpailuun toukokuussa ja syyskuussa. Salo ajaa sarjan pääluokassa samanlaisella Audi A4:lla kuin moninkertainen Suomen mestari Olli Haapalainen. Salo on jo testannut autoa menestyksekkäästi Alastarolla.

- Jos voin tehdä jotain sille, että kotimainen yleisö löytää nämä hyvät kilpailut, niin mielelläni sen teen, Salo kertoi.

Tänään vahvistettiin myös jo kauan huhuttu Mika Häkkisen paluu rata-auton ohjaimiin. Kaksinkertainen F1-maailmanmestari ajaa toukokuun (29.-30.5.) Ahveniston osakilpailun yhteydessä vierailevassa Porsche Carrera Cup Scandinavia -luokassa. Häkkinen ajaa Podium Racingin ajattavaa VIP-autoa. Hänellä on kokemusta Porschen ohjaimista jo vuodelta 1993, jolloin hän McLaren-testikuskikaudella osallistui kahteen Porsche Cupin kilpailuun ja voitti molemmat. Edellisen kerran Häkkinen on ajanut Ahvenistolla vuonna 1987.

- Haapalaisen Olli ehdotti yhtä kisaa tänä kesänä ja se sopi hyvin aikatauluuni. Olen mielelläni mukana nostamassa kotimaista rata-autoilua entistä paremmin yleisön tietoisuuteen, Häkkinen kommentoi.

Porsche Carrera Cupissa nähdään suomalaista väriä myös toisessa autossa kun Belcar-sarjaa ajava Markus Palttala ottaa myös osaa Ahveniston kilpailuun PSI Motorsportin Porschella.

Suomalaisia autourheilufaneja hemmotellaan siis etenkin Ahveniston kilpailussa. Sarjajärjestäjä odottaakin paikalle suurta yleisöä.

Super 2000 -luokka

Kotimainen rata-autoilu ottaa alkavalla kaudella suuren askeleen. Vuonna 1996 startannut Sport 2000 -luokka luovuttaa pääluokan tittelinsä kansainvälisesti laajalti käytössä olevalle Super 2000 -luokalle. Suomi pysyy näin ajantasalla kansainvälisessä kehityksessä. Tällä hetkellä vakioautoilun kärkisarja on FIA ETCC-sarja, jossa ajetaan Euroopan mestaruudesta. Super 2000 -luokan levittyä jo useisiin maihin ollaan kaavailemassa jo ETCC-sarjan arvon nostamista MM-sarjaksi jo kaudella 2005.

Kotimainen sarjaorganisaatio on muuttunut. Aiemmin sarjaorganisaationa toimi AKK Sports Oy. Jatkossa ratasarjaa kuitenkin pyörittää syksyllä perustettu Super 2000 Oy, jonka rata-autoiluaktivistit yhdessä perustivat. Mallia uuteen organisaatioon on otettu naapurimaasta Ruotsista, jossa vastaavalla tavalla on toimittu jo vuosia.

- Ruotsin vakioautosarja STCC nauttii kansansuosiosta, emmekä näe mitään syytä miksi näin ei voisi olla myös autourheiluhullussa Suomessa. Meillä Sport 2000 -luokan elinkaari oli jo laskusuunnassa, joten oli tehtävä jotain, kertoo sarjaorganisaattori Ilkka Haapalainen.

- Kokosimme porukan, joka oli valmis ottamaan riskejä rata-autoilun uudistamiseksi. Tämä on suurin harppaus kotimaan rata-autoilussa sitten Sport 2000 -luokan syntymän, hän lisää.

Ilmoittautuneita

Pääluokka Super 2000 on kerännyt ensimmäisenä vuonna jo mukavahkon määrän kilpailijoita. Mukana on Suomen mestaruuden viime vuonna Sport 2000:ssa voittanut Pasi Lähteenmäki, joka päivitti Honda Civicinsä uuteen luokkaan. Myös viime vuoden hopeamitalisti ja moninkertainen Suomen mestari Olli Haapalainen on mukana Ruotsista STCC-sarjan voittajalta Fredrik Ekblomilta hankkimallaan Audi A4:lla. Ulkomaista väriä nähdään Viron Indrek Seppin toimesta, joka ajaa sarjaa VW Golfilla. Golfilla ajaa myös Toni-Tapio Vuorisen veli, Jani Vuorinen. Ilmoittautuneet kokonaisuudessaan:

Pasi Lähteenmäki, Honda Civic
Olli Haapalainen, Audi A4
Indrek Sepp, VW Golf
Jani Vuorinen, VW Golf
Kari Grönthal, BMW
Jukka Ylitalo, BMW
Martti Huttunen, Seat Toledo Cupra
Veli-Matti Vähäkangas, BMW
Kari Irri, Nissan Primera
+ Mika Salo, Audi A4, 2 osakilpailua

Super 2000 -luokan kanssa samoissa lähdöissä ajetaan myös Sport 2000 -luokan autoilla, joita kerrottiin ilmoittautuneen 8. Lisäksi myös Touring Saloonit ovat samoissa lähdöissä mukana kilpailukohtaisilla ilmoittautumisilla ja mukaan odotetaan 5-7 autoa.

Sarjan muita luokkia ovat Formula 3:set, jossa ilmoittautuneita on 11 sekä Formula Fordit, jossa noin 10 ilmoittautunutta. Formula Fordit ajavat myös PM-sarjaa, jolloin näissä osakilpailuissa on mukana kuljettajia myös muista pohjoismaisa, pääasiassa Ruotsista.

Kilpailuihin yritetään saada kaikille kaikkea. Mukana ovat pääluokissa huippukuljettajat, sekä alemmassa yleisessä luokassa myös harrastajakuljettajia. Yleisen luokan lähtöihin voi osallistua lähes millä tahansa luokitellulla autolla - niin rata kuin ralliautolla. Mukaan odotetaan aluksi lähinnä Ladoja, Saabeja ja Fiateja.

Eri kilpailuissa on myös vierailevia luokkia, kuten Camaro Cup Ruotsista ja formuloita Baltiasta.

Avaus jo ensi viikolla

Uudistunut ratasarja alkaa jo ensi viikolla 15.-16.5. Alastaron osakilpailulla. Racing Images on paikalla kauden avauksessa. Julkaisemme myös uudistuneen Racing Imagesin avauskisan kynnyksellä.

Racing Images, lähde Super 2000 Race


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership