RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Rata-SM -kausi käynnistyy viikonloppuna
[09.05.2007]
Rata-SM -kauden avausosakilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Jurvan Botniaringillä. Tälle kaudelle uudistunut Rata-SM -sarja tuo radoille mielenkiintoisia nimiä ja autoja. Etenkin Formula 3:set ovat saaneet kasaan hyvän määrän autoja. Mukana on nyt myös Mika Salon avustuksella Suomesta jalansijaa hakeva Alan Docking Racing Finland -talli. Mielenkiintoisena uutena luokka on GT. Kuljettajina kilpailuissa ovat mm. Anssi Kela, Rami Räikkönen, Pertti Kuismanen, Pasi Lähteenmäki ja Olli Haapalainen.

Racing Images on jälleen vahvasti mukana kilpailuissa.

Rata-autoilun SM-sarjan markkinointioikeudet siirtyivät viime kauden jälkeen Martti Huttusen luotsaamalle Pole Position Oy:lle. Samalla myös sarjan nimi muuttui yksinkertaisesti Rata-SM:ksi. Uudistusten myötä on tarkoitus parantaa sarjan markkinointia ja näkyvyyttä. Yhtenä sarjan yhteistyökumppaneista on mm. MTV3 MAX, jolta tulee ennakko- ja kisakoostelähetyksiä.

Jurvan Botniaringiltä nyt viikonloppuna 12.-13.5. alkava kausi käsittää seitsemän osakilpailua. Kausi päättyy syyskuussa Alastaron finaalikilpailuun. Kalenteriin mahtuu myös kaksi vierailua Virossa: Tallinnassa ja Pärnussa. Kauden kalenteri lopussa.

Rata-SM -sarjassa ajetaan SM-arvosta neljässä luokassa: Super Touringissa, GT:ssä, Formula 3:ssa ja Formula Fordeissa. Uutuusluokkana on siis GT, jossa ajetaan näyttävillä GT-autoilla kuten Ferrareilla, Porscheilla ja Dodge Vipereilla. Luokan mielenkiintoisimpina niminä ovat paluut Suomen radoille tekevät Pertti Kuismanen ja Olli Haapalainen, jotka molemmat ajavat Vipereilla. Kuismanen jättää näillä näkymin pari osakilpailua väliin ja antaa näin muille selvää tasoitusta, vaikka hänen autoaan pidetäänkin melko ylivoimaisena ainakin paperilla. Kuismasen vanha Viper GTS-R on edellisvuosien GT-sarjojen voittaja-autoja maailmalta ja on eri luokan auto kuin Haapalaisen uudempi GT3-luokan Viper.

Super Touring taas jatkaa yhteisluokkana edellisvuosien kaksilitraisille Super 2000, Sport 2000 ja vastaaville autoille, joiden kilpailukykyä yritetään tasoittaa. Mukaan pääsee myös turbomoottorisella autolla, joskin tiettävästi kukaan ei toistaiseksi ole sellaisella osallistumassa. Super Touringissa jatkavat mm. viime vuoden Super 2000 Suomen mestari Ari Laivola sekä kaksinkertainen Suomen mestari Pasi Lähteenmäki. Mielenkiintoa molempiin koppiautoluokkiin lisää tällä kaudella pakolliset varikkokäynnit. Varikolla on mahdollisuus vaihtaa renkaat. Joka tapauksessa on ainakin pakko irroittaa yksi rengas ja kiinnittää se takaisin, jos renkaita ei vaihda. Myös kilpailupituudet ovat pidempiä, sillä sunnuntain päälähdöt ovat huomattavasti pidempiä kuin aikaisemmin. Lauantaina ajetaan lyhyet sprinttilähdöt. SM-luokkien lisäksi Legends-luokka ajaa kilpailuissa Trophy-arvosta.

Luokista Formula 3 on kerännyt eniten mielenkiintoa. Sarjassa jatkaa viime kauden kärkikolmikko: Arto Taimi, Kimmo Joutvuo ja Jari Koivisto. Yksi kiinnostavimmista asioista on Mika Salon tukemana Suomen radoille lähtevä brittitalli Alan Docking Racing Finland (ADRF). Tallin kuljettajina toimivat viime kauden SM-ykkönen Taimi sekä vasta 17-vuotias Jesse Krohn ja virolainen Jegor Popov.

- Minun tehtäväni on ollut lähinnä hankkia autot Suomeen ja tehdä taustalla käytännön asioita tämän projektin mahdollistamiseksi, Mika Salo kertoi roolistaan tiimin toiminnassa.

- Kaverini ovat tiiviisti tekemisissä kotimaisen rata-autoilun kanssa ja kuulin heiltä, että Formula 3 on nyt hyvässä nosteessa. Halusin auttaa asiassa tuomalla tänne uutta kalustoa ja otin yhteyttä entiseen tiimiini Alain Dockin Racingiin. Saimme aika nopeasti paletin kasaan ja nyt odotellaan kauden alkua, Salo kertoi.

ADRF:n lisäksi mielenkiinto kohdistuu Koiranen bros. Motorsportin talliin. Tallin kuljettajana jatkaa viime kaudella erittäin vahvoja otteita ja osakilpailuja voittanut rokkari ja peukkulyseon rehtori Anssi Kela. Tallitoverikseen hän saa nyt Rami Räikkösen, Kimin veljen.

- Minulle tarjottiin viime syksynä mahdollisuus kokeilla F3-autoa. Otin kutsun vastaan ja siitä iski kipinä ryhtyä kasaamaan pakettia tälle kaudelle, Rami Räikkönen kertoi.

Rata-SM -osakilpailut:

12.-13.5. Botniaring, Jurva, Äitienpäiväajot
9.-10.6. Tallinna, katurata
30.6.-1.7. Kemora (Formula Festival)
28.-29.7. Seinäjoen Vauhtiajot
11.-12.8. Pärnu
25.-26.8. Ahvenisto 40v.
15.-16.9. Alastaro Final

Racing Images on tuttuun tapaan vahvasti mukana jokaisessa Rata-SM -osakilpailussa. Sivuillemme koostetaan kuvagalleriat jokaisesta kilpailusta. Lisäksi toimimme myös Rata-SM -sarjan virallisena lehtikuvaajana.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2019 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership