RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

SRC - Hyvinkää
[14.05.2005]
SRC:n kauden avauskilpailu kaasuteltiin tänään lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. SM-arvon täksi kaudeksi saaneen SRC-luokan voittajaksi ajoi Martti Simonen Volvolla. Kisassa ajettiin myös Divisioona II:n ja Supermotojen kilpailut.

Racing Images seurasi kisaa Hyvinkäällä. Kuvia nähtävillä galleriassa.

[kuvat]

Volvot valttia SRC-luokassa

SM-arvon saaneessa SRC-luokassa palattiin tänä vuonna perinteiseen rallicrosstyyliin, eli aika-ajojen sijasta finaalipaikat ratkotaan nyt alkuerien perusteella. Näistä eristä kaksi nopeinta kuljettajaa pääsee suoraan A-finaaliin. Hyvinkäällä alkuerien nopeimmat miehet olivat hallitseva mestari Atro Määttä sekä Janne Kanerva, joka sai kolmannessa alkuerässään ajella ylhäisessä yksinäisyydessä muiden kolaroitua heti ensimmäisessä kurvissa. A-finaaliin nousivat Määtän ja Kanervan kumppaneiksi Simonen, Eemeli Peltokangas, Ari Ruoppa ja aina D-finaalista asti tiensä päälähtöön raivannut "hurjapää" Silvo Viitanen. Ainut ei-Volvollinen kuljettaja tässä joukossa oli BMW:hen luottava Ari Ruoppa.

Parhaimman lähdön otti Janne Kanerva, joka sai kantaansa Simosen ja Määtän. Kanerva kuitenkin kärsi ikävän rengasrikon heti ensimmäisellä kierroksella, joten miehen kisa oli pilalla. Simonen hallitsi kisaa lähes tietämättään, sillä sankka pölypilvi haittasi näkyvyyttä melko totaalisesti:

-Kaikki meni niin nappiin kuin vain voi mennä. Pölystä oli loppujen minulle pelkkää etua, sillä se toimi ikään kuin suojamuurina muihin nähden. En kylläkään tiennyt missä muut menivät, joten lisälenkinkään suhteen ei voinut oikein taktikoida. Kaikki onni vain sattui kohdalleni – ikäväähän se pölinä oli kaikkien kannalta, kertaili voittaja Simonen vaatimattomasti.

Hallitseva mestari Atro Määttä vei nimiinsä kakkossijan, mihin mies oli omien sanojensa mukaan aivan tyytyväinen:

-Ei siellä pölyssä kyllä nähnyt yhtään mitään, välillä huomasin ajavani nurmikollakin! Olen kuitenkin kaikin puolin tyytyväinen tähän kisaan, ja autokin toimi hyvin. Tästä on hyvä jatkaa, Määttä totesi.

Päivän onnellisin mies oli kuitenkin varmasti täyden päivätyön tehnyt Hyvinkään UA:n Silvo Viitanen, jonka auto oli kolmannessa alkuerässä jo perä pystyssä jumissa penkan väärällä puolella. Sieltä kuitenkin noustiin, ja noustiin kaikkien finaalien kautta aina palkintopallin kolmannelle korokkeelle.

Tulokset:

1. Martti Simonen 06:03,5
2. Atro Määttä +4,231
3. Silvo Viitanen +11,647
4. Ari Ruoppa +18,514
5. Eemeli Peltokangas +26,426
6. Janne Kanerva +57,973
7. Pekka Mustakallio
8. Kaarle Lindström 

Korkiakoski Divisioona II:n ykkönen

Divisioona II:ssa viime kaudelta tutut nimet hallitsivat päivää. Alkuerien perusteella A-finaaliin pääsivät 2004 SM-pronssimies Mika Koski, hopeamitalisti Harri Korkiakoski, hallitseva mestari Jarmo Hallman, Joni Lassila, Mika Kauhanen ja Kimmo Immonen. Voitosta käytiin kiivas kamppailu, jossa pisimmän korren vei lopulta Harri Korkiakoski, täpärästi ennen Mika Koskea. Kun kolmanneksi ajoi Joni Lassila, niin saatiin kärkikolmikkoon pelkkiä Honda-kuskeja. Erot kärjen välillä olivat pieniä ja ”divarista” onkin todennäköisesti kehkeytymässä varsinainen jännitysnäytelmä – ainakin Hyvinkäällä neljänneksi jäänyt Renault-kuski Jarmo Hallman uhkaa puolustaa mestaruuttaan kynsin ja hampain.

Tulokset:

1. Harri Korkiakoski 06:14,646
2. Mika Koski +0,510
3. Joni Lassila +4,984
4. Jarmo Hallman +8,989
5. Mika Kauhanen +10,133
6. Kimmo Immonen +23,254
7. Vesa Hirvonen
8. Lasse Matilainen
Loppuiko Sirosen valtakausi Supermotoissa?

Viime kautta ylivoimaisesti dominoinut konkari Mika Sironen sai Hyvinkäällä huomata, että tästä kaudesta ei tulekaan välttämättä yhtä helppoa. Hurjaa moottoriurheiluviihdettä ja huimia ajosuorituksia tarjoilleet Supermotot ajoivat aika-ajon lisäksi kaksi lähtöä, joiden yhteen laskettu tulos määrää voittajan. Aika-ajossa nopeinta vauhtia piti Jukka Vähäpesola, joka sijoittui lopputuloksissa neljänneksi. Sironen oli aika-ajon toinen ja kolmanneksi ehti viime kauden hopeamies Juho-Antti Johansson. Kärkikolmikko oli päivän päätteeksi seuraavanlainen: voiton vei nimiinsä ”yllätysnimi” Ville Jauhiainen, Mika Sirosen tullessa toiseksi ja Kimmo Iso-Markun napatessa kolmannen sijan.

Tulokset:

1. Ville Jauhiainen
2. Mika Sironen
3. Kimmo Iso.Markku
4. Jukka Vähäpesola
5. Juho-Antti Johansson
6. Janne Rantala
7. Kimmo Pasto
8. Toni Salstola
9. Mikko Koskinen
10. Ari Åstedt

Racing Images, lähde: SRC


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership