RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Ahveniston ennakko
[03.09.2004]
Tämän kauden Super 2000 Racen viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistolla. Super 2000:sten osalta Suomen mestaruus varmistui jo edellisessä Kemoran osakilpailussa Olli Haapalaiselle, mutta sarjan kakkos- ja kolmossijasta on vielä taistelua. Myös muissa sarjoissa mestaruudet ratkeavat vasta Ahvenistolla.

Olli Haapalaisen kausi on ollut niin ylivoimainen, että hän saavutti Suomen mestaruuteen vaadittavan piste-eron jo Kemorassa, vaikka joutuikin keskeyttämään ensimmäisessä lähdössä. Super 2000:ssa jännitystä riittää kuitenkin vielä Pasi Lähteemäen ja Jani Vuorisen taistelusta sarjan kakkos- ja kolmissijoista.

Alunperin Ahvenistolle oli luvassa mielenkiintoista haastetta sarjan ulkopuolisilta tahoilta. Toukokuussa Haapalaisen tallikaverina Ahvenistolla ajaneen Mika Salon piti osallistua myös tämän viikonlopun kilpailuihin. Hän joutuu kuitnekin valitettavasti jättämään kilpailun väliin, koska pääsee sittenkin ajamaan Maseratia FIAn GT-sarjaan. Imolan osakilpailu ajetaan nyt samana viikonloppuna. Kemoran jälkeen ilmoitettiin myös Ruotsin STCC-sarjasta saapuvaksi Audilla viime kauden mestari Fredrik Ekblom ja Tommy Kristoffersson. Valitettavasti hekin kuitenkin peruuttivat osallistumisensa. STCC:stä saadaan kuitenkin vieralija kun Thomas Engström tulee mukaan Honda Civicillä.

Formula 3:ssa mestaruudesta käydään vielä taistelua loppuun asti Teemu Tannisen ja Arto Taimen kesken. Viime kisoissa Tanninen on päässyt selvästi parempaan vauhtiin alkukauden mentyä huonommin. Miehellä onkin nyt jo neljä voittoa peräkkäin. Alkukaudesta voittoja kerännyt Taimi joutuukin antamaan kaikkensa päihittääkseen pistejohdossa olevan Tannisen. F3:ssa luvassa siis mielenkiintoinen taistelu.

Formula Fordeissa ajetaan jälleen useammista mestaruuspisteistä ja mukana on myös ruotsalaisedustusta. Markus Niemelä on jo varmistanut Ruotsin mestaruuden. Lisäksi hän ajaa myös Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksista, joita hän myös johtaa ja toki haivittelee jokaista titteliä. Suomen mestaruus ratkeaa viikonloppuna Ahvenistolla. Samalla ajetaan myös Pohjoismaiden mestaruudesta, mutta sarjasta on jäljellä Ahveniston jälkeen vielä yksi kilpailu. Kovimman vastuksen Niemelälle antaa Juho Annala.

Racing Images seuraa tapahtumia viikonlopun aikana ja etenkin sunnuntaina paikan päältä. Tärkeimpiä tuloksia päivitetään jälleen näille sivuille pian kilpailujen jälkeen.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership