RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Vauhtiajot - raportti
[01.08.2004]
Seinäjoen Vauhtiajot herätettiin eilen lauantaina henkiin aurinkoisessa ja lämpimässä kesäsäässä. 70-luvulla mainetta niittänyt, mutta sittemmin lopetettu Vauhtiajot oli Suomen tunnetuimpia katuratakilpailuja Eläintarhan ajojen jälkeen. Tälle vuodelle kerättiin kasaan uusi organisaatio kisapromoottori Kalle Keskisen voimin ja Vauhtiajot päätettiin herättää uudestaan henkiin. Katuratakilpailut ovat yleensä lähellä yleisöä ja siten yleisöystävällisiä. Radan reunoille kertyikin hienona päivänä paljon yleisöä.

Lauantaina ajettiin kolmen rataluokan kilpailut. Mukana olivat mm. SM-ratasarjojen kilpailuista tutut Honda Challenge ja Legends sekä myös Roadsport. Lisäksi radalla oli myös useita näytösajoja. Luultavasti eniten yleisöä kiinnostanut oli Formula 1 -näytösajo, jossa Marko Nevalainen esitteli JJ Lehdon vuoden '91 Dallaraa ja sen Judd-koneen ääntä. Radalla nähtiin myös F3-näytösajo Sipe Santapukin ja Anssi Kelan suorittamana. Vauhdikasta menoa tarjosivat myös Super Motot.

Honda Challenge -luokassa vahvinta vauhtia piti odotetusti hallitseva mestari Janel Nurminen. Hän hallitsi suvereenisti molempia lähtöjä ja ajoi tuplavoittoon. Toisessa lähdössä myös rytisi kun Jani Joensuu ja Jorma Vanhanen kolaroivat. Roadsporteissa nähtiin radalla monenlaista kalustoa luokan tuttuun tapaan. Ensimmäisen lähdön korjasi nimiinsä Toni Nieminen BMW:llä ja toisen Mika Rannanoja Opel Asconalla.

Kuvia tapahtumassa nähtävissä Racing Imagesissa myöhemmin ensi viikolla.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership