RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Ahvenisto - sunnuntain raportti
[30.05.2004]
F1-kuskit tänään hieman epäonnisempia

Ahveniston sunnuntain kilpailut ajettiin pääosin sateisessa säässä. Tänään ajettiin pääluokan Super 2000:sten molemmat lähdöt. Paalupaikalta startannut Ahveniston kisoissa vieraileva Mika Salo joutui tyytymään kakkossijaan ensimmäisessä startissa. Toisen startin hän joutui keskeyttämään epäonnekseen kaatosateessa varikolle ikkunoiden huurruttua. Mika Häkkinen puolestaan joutui antautumaan sateella Markus Palttalalle.

Pahoittelemme, että emme saaneet korjattua tulospäivityksen ongelmaa radalta käsin. Kuvia viikonlopulta alkuviikon aikana.

[Tulokset] - [Pistetilanne] - [Ensimmäiset kuvat]

Haapalainen ja Grönthal voittoon

Ensimmäistä kilpailulähtöä ennen alkoi hieman ripottelemaan vettä ja vesipisaroita tuli pitkin kisaa. Sade ei kuitenkaan ollut kovaa. Paalupaikalta starttasi Mika Salo, ajettuaan lauantain aika-ajoissa ylivoimaisesti nopeimman kierrosajan. Ensimmäisessä kilpailulähdössä Salo taisteli kovaa Kari Grönthalin kanssa ensimmäiseen mutkaan pitäen kuitenkin juuri ja juuri kärkipaikan. Alastaron kaksoisvoittaja Olli Haapalainen starttasi yhdeksäntenä, koska ei ajanut eilen teknisten ongelmien vuoksi aika-ajoissa lainkaan. Tämä ei kuitenkaan liiemmilti haitannut hänen menoaan, sillä jo parin kierroksen jälkeen hän oli ohittanut suurimman osan porukasta ja hakeutui Salon perään. Kaksikko ajoi muutaman kierroksen perätysten, kunnes Haapalainen pääsi kuittaamaan Salon ohi. Tämän jälkeen tallikaveruksen jatkoivat perässä ajoa toisessa järjestyksessä. Salo ei kuitenkaan enää kyennyt löytämään ohituspaikkaa Haapalaisesta ja järjestys pysyi maaliin asti. Takana nähtiin hieman sateen liukastamalla radalla tapahtumia. Kolmantena ajanut Kari Grönthal spinnasi noin kilpailun puolivälissä lähtösuoralla ja hajotti osittain autonsa etupäätä, mutta pääsi takaisin radalle menettämättä sijoitusta. Vauriosta huolimatta Grönthal onnistui ajamaan kolmantena maaliin. Myös Viron Indrek Sepp ajoi kovasti ulos pääsuoralle tultaessa ja näytti hiekalla hieman rallicross-ajelua. Sepp ajoi kilpailussa neljänneksi. Hallitseva mestari Pasi Lähteenmäki ei kyennyt ongelmilta kuin yhdeksänteen, eli viimeiseen sijaan.

Iltapäivän toiseen lähtöön mennessä sade oli yltynyt jo kovaksi ja kilpailusta oli odotettavissa mielenkiintoista jo alusta asti. Eturivistä starttasivat nyt Lähteenmäki ja Kari Irri. Lähteenmäki otti kärkipaikan ensimmäisessä mutkassa ja johti joukkoa. Toisena ajoi Martti Huttunen. Muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen Lähteenmäki oli kasvattanut eroa jo muihin ja toinen lähtö näytti olevan Lähteenmäen heiniä. Jälleen erittäin hyvän startin ottanut Kari Grönthal oli noussut lähelle kärkeä lähdössä. Grönthal nousi nousi hyvin pian jo ahdistelemaan kolmantena ajanutta Jani Vuorista.

Perältä startanneilla Mika Salolla ja Olli Haapalaisella puolestaan oli ongelmia. Kostean sään vuoksi heidän autonsa ikkunat höyrystyivät pahasti ja näkeminen oli vaikeaa. Parin kierroksen jälkeen Salo ajoi varikolle joukon hänniltä ja keskeytti huonon näkyvyyden vuoksi. Salo oli irroittanut vyöt, eikä halunnut enää jatkaa, vaikka tiimi oli valmiina pyyhkimään ikkunat. Salo nousi autosta tympeän näköisenä. Myös Haapalainen ajoi parin kierroksen päästä varikolle samasta syystä. Hänen ikkunat kuitenkin pyyhittiin pikaisesti ja Olli kaasutteli takaisin radalle ja aloitti kovan takaa-ajon. Kärjessä Lähteenmäen auto alkoi kuulostaa pahalta ja hänen vauhtinsa hiipui. Myöhemmin hän joutui keskeyttämään kolariin Indrek Seppin kanssa. Myös Martti Huttunen joutui keskeyttämään. Kari Grönthal nousi johtoon ohitettuaan Vuorisen. Kilpailun loppua kohden Haapalainen teki kovaa nousua varikkokäynnistä huolimatta ja saavutti jo viimeisten kierrosten aikana Vuorisen, jonka hän onnistui vielä ohittamaan pari kierrosta ennen maalia. Grönthalin vauhti kärjessä sen sijaan oli omaa luokkaansa ja hänen tiiminsäkin käski jo hidastelemaan vauhtia varikkomuurilta pariin otteeseen. Voitto siis Grönthalille 35 sekunnin erolla. Haapalainen oli kakkonen ja Vuorinen kolmas. Kari Irri ajoi neljänneksi, vaikka menetti matkalla etupuskurin.

Sport 2000:ssa päivä oli jälleen Jarno Kalliomäen juhlaa. Ensimmäisessä lähdössä tuli voitto pahimman uhkaajan Aivis Ohtlan spinnailtua ensimmäisessä mutkassa alkukierroksilla. Ohtla sijoittui kuitenkin lähdön toiseksi. Mika Lahti oli kolmas. Toisessa kilpailussa Jammu näytti kuinka sateella ajetaan ja piti jälleen Alastaron tapaan pilkkanaan Super 2000 -luokan kuljettajia. Hän nousi vähitellen kohti kärkeä ja onnistui loppua kohden nousemaan peräti koko kilpailun toiseksi. Jälleen voitto ja erinomainen suoritus sadekelillä. Palkintopallin täydensivät Mika Lahti ja Mikko Ahonkivi. Touring Saloonien tuplavoittoon ajoi Tero Tupala. Toisessa lähdössä Tupala ajoi myös erittäin hyvin ollen koko lähdön neljäs.

Porschejen sunnuntain voitto Palttalalle

Porsche Cupin sunnuntain lähtöön starttasi paalulta lauantain lähdön voittanut Mika Häkkinen. Kilpailu ajettiin sateessa. F1-mestari piti kärkipaikan ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa. Toisena seurasi kakkosruudusta startannut Markus Palttala. Kolmantena ajoi Robin Rudholm. Kolmikon erot olivat alussa tasaisia. Hiljalleen Häkkinen ja Palttala alkoivat kuitenkin hivuttautua muilta karkuun lauantain tavoin. Pian Palttala alkoi kuitenkin ahdistelemaan Häkkistä ja muutaman kierroksen jälkeen pääsi kuittaamaan mutkassa rinnalle ja ohi. Kaksikko ajoi peräkkäin lopun kilpailun, mutta Häkkinen ei päässyt enää tarpeeksi lähelle. Markus Palttala ajoi siis voittoon ja Häkkinen toiseksi. Hienot suoritukset sarjan vierailevilta kuljettajilta, joilta menestystä toki odotettiinkin. Takana Ilmari Ullakko ajoi pitkään neljäntenä ja onnistui nousemaan kolmanneksi ohi Rudholmin. Ullakko ajoi maaliin kolmantena, mutta myöhemmin hänelle annettiin viiden sekunnin aikasakko, koska tuomaristo katsoi ohitustilanteessa tapahtuneen kontaktin. Ullakko putosi neljänneksi ja neljänneksi kilpailussa ajanut Rudholm nousi kolanneksi.

Arto Taimi tuplavoittoon

Formula 3:sten sunnuntain kilpailuun lähdettiin myös hieman sateisessa säässä. Sade ei ollut aivan niin rankkaa kuin iltapäivän myöhemmissä kilpailuissa. Tämän vuoksi osa kuljettajista lähti radalle kuivan kelin renkain. Sadetta oli kuitenkin en verran paljon, että monille valinta oli täysin väärä. Paalulta startannut eilisen voittaja Arto Taimi veti joukkoa ensimmäisen mutkaan. Perässä seurasi eilisen kolmonen Kimmo Joutvuo. Kakkosruudusta lähtenyt Teemu Tanninen tippui lähdössä pari sijaa. Varsin pian oli selvää, että kilpailu käytäisiin Taimen ja Juotvuon välillä. Muuta putosivat heti kättelyssä vauhdista. Suureksi osaksi rengasvalinnan vuoksi. Mm. Teemu Tanninen alkoi pudota alaspäin. Kolmanneksi ja neljänneksi nousivat Arto Laitinen ja Timo Pitkäniemi, jotka olivat kärkikaksikon takana toinen taistelupari läpi kilpailun. Kilpailun loppua kohden Taimi sai puristettua eroa Juotvuohon ja kurvasi maaliin 8.5 sekunnin erolla ottaen tuplavoiton Ahvenistolta. Myöskin Laitinen ja Pitkäniemi säilyttivät paikkansa. Takaa startannut lauantain lähdössä keskeyttänyt Anssi Kela onnistui nousemaan kilpailussa viidenneksi. Hänen tallitoverinsa Sipe Santapukki puolestaan kärsi rengasvalinnoista ja putosi kahdeksanneksi yhden kierroksen kärjelle jääneenä.

Sunnuntain Ford-lähtö Arttu Hämäläiselle

Formula Fordien sunnuntain kilpailu ajettiin myös sateella. Paalulta starttasi eilisen voittaja Miikka Honkanen. Hän sai kuitenkin kovan vastuksen Arttu Hämäläisestä, joka näytti viime kauden mestarille sadekelin niksit ja kuittasi voiton. Kaksikko ajoi perätysten koko kilpailun. Kolmanneksi ajoi Markus Niemelä.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership