RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Alastaro - sunnuntain raportti
[16.05.2004]
Super 2000 Racen kauden ensimmäisen osakilpailun pääkilpailupäivä ajettiin Alastarolla sunnuntaina puolipilvisessä ja koleassa säässä. Tänään oli vuorossa myös sarjan pääluokan Super 2000:n lähdöt. Luokka oli uusi, mutta kärjessä nimet tuttuja. Tässä raportti sunnuntain tapahtumista.

[Tulokset] - [Pistetilanne] - [Kuvia]

Super 2000:ssa Haapalaiselle tuplavoitto

Lauantaisissa aika-ajoissa Olli Haapalainen ajoi suvereenisti uuden Audi A4:n paalupaikalle lähes sekunnin erolla hallitsevaan Sport 2000:n Suomen mestariin Pasi Lähteenmäkeen. Sunnuntain molemmissa kilpailulähdöissä kisa käytiin näiden miesten kesken.

Ensimmäisessä lähdössä paalulta startannut Haapalainen sai huonon lähdön ja putosi neljänneksi. Ohi kuittasivat viereltä lähtenyt Lähteenmäki sekä BMW-tallikaverit Jukka Ylitalo ja Kari Grönthal. Tuttuun tapaan Haapalainen aloitti kuitenkin heti nousun kohti kärkeä ja nousi Grönthalin ohi kolmanneksi jo ensimmäisellä kierroksella. Kohta oli myös Ylitalon vuoro siirtyä katsomaan Haapalaisen perävaloja. Lähteenmäki veti edelleen joukkoa. Haapalaisen päästyä Lähteenmäen kantaan alkoi kova lopun kisaa kestänyt kisa. Miehet vaihtoivat kärkipaikkaa vähän väliä ja ajoivat mutkissa rinta rinnan. Takana muut jäivät kaksikon vauhdista. Taaempana Ylitalo ja Martti Huttunen kävivät myös kovaa taistelua ja kolaroivat radan viimeisessä mutkassa, jonka seurauksena Huttunen joutui keskeyttämään. Ylitalolta puolestaan puhkesi yhteenotossa takarengas ja hän joutui nilkuttamaan pari kierrosta maaliin. Haapalainen korjasi lopulta voiton Lähteenmäestä. Jani Vuorinen sijoittui kolmanneksi.

Toiseen 17 kierroksen pituiseen lähtöön lähdettiin käännetyssä järjestyksessä. Parhaiten viivalta irtosivat Ylitalo ja Grönthal. Ensimmäisellä kierroksella kuitenkin jo tapahtui tultaessa Las Palmasin neulansilmään. Grönthal lukitsi jarrut ja spinnasi hiekalle. Radalle takaisinpääsy vei aikansa ja hän putosi koko joukon hännille. Samalla Huttunen nousi toiseksi ja Lähteenmäki kolmanneksi. Kolmannella kierroksella Lähteemäki kuittasi kärkeen. Myös Haapalainen teki samalla kovaa nousua ja nousi myös muiden ohi Lähteenmäen perään. Tämän jälkeen kilpailu jatkui ensimmäisen lähdön tyyliin Haapalaisen ja Lähteenmäen ajaessa muilta karkuun ja kisaten keskenään. Haapalainen ei kuitenkaan luovuttanut voittoa Lähteemäelle tälläkään kerralla. Kisan loppupuolella nähtiin myös taistelua Huttusen ja Seppin välillä. Huttunen veti lopulta pidemmän korren ja korjasi hienon kolmannen sijan ensimmäisen lähdön keskeytyksen jälkeen.

Samassa lähdössä ajettiin myös Sport 2000 ja Touring Saloonin pisteistä. Sporteissa Jarno Kalliomäki ajoi molemmat lähdöt hämmästyttävää vauhtia ja piti suurtaosaa Super-kuskeja pilkkanaan. Ensimmäisessä lähdössä hän nousi jo alkuvaiheessa Haapalaisen ja Lähteemäen kantaan ja säilytti paikkansa koko porukan kolmantena maaliin asti jääden Haapalaisesta vain 10 sekuntia. Toisessa lähdössä vauhti oli myös kovaa. Kalliomäki nousi jälleen kisan alussa kolmanneksi. Loppupuolella hän taisteli myös Huttusen ja Seppin kanssa, mutta joutui lopulta luovuttamaan heille. Molemmissa lähdöissä Kalliomäen vauhti oli kuitenkin täysin vertailukelpoinen Supereiden kanssa. Hän ajoi myös ylivoimaisesti Sporttien tuplavoittoon. Toiseksi molemmissa lähdöissä ajoivat Sami Haaparanta ja Mikko Ahonkivi. Touring Salooneissa Tero Tupala voitti molemmat lähdöt.

Formula 3:ssa muusikoita pallilla

Teemu Tanninen hallitsi eilen F3:sten kauden aloitusta ajaen paalulta voittoon. Myös tämän päiväiseen kilpailuun hän starttasi paalupaikalta. Tannisen osalta kilpailu kuitenkin päättyi ennen kuin se ehti alkaakaan, sillä hän sammutti auton lähtöruutuun eikä enää päässyt jatkamaan. Näin kärkeen nousikin lauantain lähdön kakkonen Arto Taimi. Peräänsä hän sai kolmanneksi eilen ajaneen Sipe Santapukin. Kärjessä ero Taimen ja Sipen välille nousi muutaman sekunnin pituiseksi, eikä Sipestä ollut enää uhkaamaan Taimea. Perässä kolmantena ajoi Kimmo Joutvuo ja Anssi Kela. Perää pitivät Timo Pitkäniemi ja Ari Kalliola. Joutvuo ja Kela taistelivat pitkään aina kilpailun puolivälin yli kunnes Kelan onnistui löytää ohituspaikka hän nousta kolmanneksi. Ohituksen jälkeen Kela näytti olleensa selvästi nopeampi ja ajoi kilpailun loppua kohden kovaa Sipeä kiinni, joka oli jo karannut muutaman sekunnin päähän. Takaa-ajossa Kela ajoi koko kilpailun nopeimman kierroksen, mutta kierrokset loppuivat kesken, eikä hän onnistunut aivan saavuttaa Sipeä. Lopussa Sipe sai myös hieman Taimea kiinni, joka kärsi vitosvaihteen puutteesta. Maalissa kärkikolmikko siis Taimi, Sipe, Kela.

Nähdyn perusteella muusikoilla Sipe Santapukilla ja Anssi Kelalla on mahdollisuudet tällä kaudella vielä lukuisiin hyviin suorituksiin. Osaltaan tähän toki auttaa F3:ssa oleva pienoinen autopula sillä Alastarossa kilpailuissa ajoi lopulta vain 7 autoa Risto Tonterin luovuttua kisasta aika-ajojen jälkeen. Kela on nyt kuitenkin näyttänyt vauhtia, jota hänellä lupailtiin olevan ennen viime kauden alun onnettomuutta. Sipe puolestaan näytti jo viime vuonna, että vauhti on kovaa. Erityisesti muistetaan hänen hieno ajo Alastaron avauskilpailun kaatosateessa.

Camarot viihdyttävä vierailija

Alastaron kilpailussa vierailevana luokkana oli Ruotsin Camaro Cup. Jenkkiautoilla nähtiin kovaa taistelua ja kahva edellä ajoa mutkissa. Mielenkiintoinen vierailija, jollaista menoa kilpailuihin kaivataan kotimaisten luokkien lisäksi. Ensimmäisen lähdön lauantaina voitti Ole Martin Lindum ja toisen sunnuntaina Kristoffer Lundström.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership